Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 9. 2009

Závody v požárním útoku Stříbrnice 12.9.2009

Na zřejmě poslední denní závody se obě mořické družstva vypravily do skoro sousedních Stříbrnic, které obnovily nejen požární družstvo, ale i memoriál, který pokud se nepletu jsme naposledy vyhráli my.

Letos se ovšem závody nekonaly na koupališti, ale na hrišti. Tento plácek byl docela dobrý, trať ušla a dopravní obslužnost také.

V počtu 12 družstev (5žen, 7mužů) se nakonec šlo na 2x.

Naše ženy šly jako první, bohužel však nezabojil B hadici na stroj, takže po vypnutí a zapnutí stroje - výsledný čas 53,83s. 

 
1. útok žen z Vrchoslavic s časem 28,56s
 

Po prvním kole vedly ženy z Rokytnice s časem 22,28s.

Následovalo první kolo mužů. Domácí kluci byli asi moc přemotivovaní a předvedli skvělé varietní vystoupení. Košař nejprve uklouzl a hodil pěkná záda. Naštestí se mu nic nestalo. Svým pádem ovšem vypnul stroj.Nevadí nastartovali, ale jak chtěli našroubovat koš, tak savicí stroj chcípnuli podruhé. Čas 38,94s.

I z mužů mám natočené pouze Mořice a Vrchoslavice. (update - od Rady jsem dostal další videa - ale pouze Stříbrnice navíc).

 

 Kluci z Vrchoslavic - první pokus 23,89s.

 
Družstvo mužů Mořice nastoupilo: koš Fiťa, spoj Béďa, mašina Jiří, béčka - Vlasťa, rozdělovač RadaM, levej proud Renek, pravej Lico. Útok se vcelku povedl, až na krocení zlé kobry, bylo ubráno na motoru a to znamenalo ztrátu 1-2 sekundy, která kdyby nebyla, možná by to bylo na 2.,3. místo. Výsledný čas 24,18s (3.místo bylo 23,32s).
 
 
 
2. video točené Radovou kamerou
 
 
V prvním kole suveréně zvítězila Rokytnice s časem 17,56s. Družstvo o třídu lepší než ostatní.
 
Ve druhém kole naše holky zvládly útok pěkně bez chyby, ale ve své standartní rychlosti 28,32s, která bohužel na stupínky vítězů tentokrát nestačila.
 
 
 
Vrchoslavské ženy měly na těchto závodech docelá zbytečné prostřiky, nejprve v prvním kole o 2s pomalší pravý proud a v druhém kole zase o 3,5 s pomalší levý (jo ony vlastně měly pučenou na levej proud naši děvčicu :). Výsledný čas v druhém kole 30,18s
  
 
V druhém kole výrazně zlepšily svůj čas ženy z Polkovic a s časem 20,69s celý závod vyhrály.
2. útok mužů ze Stříbrnic
 
 
 
Souboj s dalším živočichem na rozdělovači zažili muži z Vrchoslavic, chobotnice sice malá, ale byla tam. A zřejmě tím způsobený neuvěřitelný 4s prostřik, takže čas 26,14s. První terč 22,55s.
 
 
  
Náš košař Fiťa, který nepočítal s 2kolovým systémem se vrátil na oslavu a proto jsme si půjčili košaře z Vrchoslavic. Jenže ten zřejmě dostal instrukce od Ladi - než za Mořicema, tak jim to radši zkaz, hoď koš do kádě. Horlivý košař však si to vzal k srdci příliš a koš upustil do kádě 2x a pak ještě jednou pro jistotu na zem ;). Laďa to chtěl zachráni, každému nám říkal, že to nebylo schválně..., ale známe to :).Výsledný čas 49,23s.
 
 
2. video točeno Radovou kameru
 
Před 2. startem Rokytnice zkolaboval jeden postarší ovíněný fanoušek. Čekalo se půlhodiny na sanitu z Přerova či z kama.Výborný systém, když do Kroměříže je to 13 minut... Rokytnice ve druhém kole zlepšila svůj čas na 15,87s a stala se suveréním vítězem soutěže.
Občerstvení bylo ucházející - přerovská 11tka od mistra Kuji výborná, navíc jako pozornost podniku, ke každému pivu velká slaná tyčinka zdarma. Kabanos už trošku horší, jeden kus extrémně vysušený, druhý by zas trošku tuku mohl pustit. Chuťově nic vyjímečného.
+JP+
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Běh

Lico, 17. 9. 2009 20:45

Jsem měl strach z rychlýho koše a tak jsem přidal dokroku, bohužel zbytečně...

Licuv běh

Beda, 17. 9. 2009 20:21

Taky nechapu jak mohl lico běžet tak rychle.Jsou tady dvě možnosti bud spechal za Věrkou nebo měl nejake žaludečni potiže.sazim na to prvni.

Když se dívám na ten druhej útok

jirin, 17. 9. 2009 12:20

tak to byly na předku docela fofry, už se tam tolik nezdržujete. Se mi ani nechce veřit, že je to Lico. Škoda toho koše, mohlo to být na medaile.

řikam to pořád

fita, 17. 9. 2009 9:54

že nejlepší košař sem já a vy si toho vubec nevážíte!!!

Košař

Lico, 16. 9. 2009 10:48

Tomu výkonu se nemůžeme divit. Mladý kluk poprvé nastupuje ve "špičkovém" týmu s šancí na umístnění což je něco nového. Je pod obrovským tlakem musí podat excelentní výkon, aby zapadl mezi nás zkušené matadory a prostě se mu to nepovedlo.

Hodnocení zavodu v Randalově

Beda, 15. 9. 2009 18:19

Zavody celkem vydařené.Randál se od nas něco naučil a zorganizoval to obstojně.první utok celkem dobrej ale ten druhý.Však ste to viděli.Tímto děkujem Vrchačum za výpomoc a slibujem že vám ji vratime:-)