Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 7. 2009

Závody v požárním útoku Doloplazy 11.7.2009

   Hasiči Mořice vyrazili na závod do blízkých Doloplaz. Zde je čekal požární útok na 2B a sklopné terče. Družstev mužů 15 a překvapivě hodně žen - 9. Útok se mořickým mužům jakž takž povedl v čase 22,84s , ale posléze bylo uděleno D za přešplap, což bylo později odvoláno. Rozhodčí u terčů měl v tom zmatek, nejdřívěe bílý, pak červený praporek, také si pletl jestli byl přešlap na pravém, či levém terči...
   Jak Jirka napsal náš útok byl nakonec uznám za platný po ukázce videa kde bylo jasně vidět, že byl zdvižen bílý praporek. Chyba podle mě byla, že u terčů nestáli dva rozhodčí, jak je zvykem, ale pouze jeden. Důležité  bylo, že domácí nakonec uznali svoji chybu a pokus uznali.
   První se na start postavili domácí a časem 21,35s nakonec obsadili pěkné čtvrté místo. Jako druzí se připravili provést požární útok hasiči ze Soběsuk a časem 18,88s nakonec soutěž vyhráli. Pak následovalo několik nepovedených útoků. Hasiči z Určic, Seloutek, Hrušky či Domamyslic určitě doufali v lepší časy. Na startovní čáře se připravovalo družstvo z Mostkovic obhájce loňského prvního místa, ale výsledný čas 20,08s nakonec stačil "pouze" na druhé místo. Třetí místo obsadili Dobromilice časem 20,49s.
  Naše sestava byla opět jiná což se už není výjimkou, ale spíše pravidlem.  Luboš, který ještě den před závody tvrdil, že pojede si to nakonec rozmyslel. Asi ještě nenašel ztracenou sebedůvěru z nezapojené proudnice z prvních závodů sezóny... Na levém proudu ho se ctí zastoupil Radek Kočí. Fiťa se poté co vyhořel na pozici strojníka  v Dobromilicích vrátil na místo košaře. Tentokrát si naštěstí nezapomněl formu doma a koš nasadil bez problémů. Zadek, jak tvrdí Béďa má ještě rezervy a voda v hadicích až za 13s to potvrzuje. Výsledný čas 22,84s je i tak náš nejlepší a stačil na páté místo. Věřím, že do konce sezóny ještě vteřinu či dvě umažeme.
  Holky musím pochválit, jako vždy se jim dařilo lépe než nám. Tentokrát si své třetí místo museli skutečně vybojovat v konkurenci devíti týmů. Na trati v Doloplazích se jim tradičně daří a i výsledný čas 29,18s je jejich nejlepší na sklopné terče. Škoda jen neudržení proudnice na levém proudu mohlo z toho být druhé místo. Soutěž vyhrálo suveréně družstvo Otaslavic časem 20,05s.
   S Jirkou určitě přivítáme když se do tvorby stránek zapojí i někdo z ženského týmu, který bývá často nespokojen s naším komentářem jejich výkonů.
+JP+PL+
  
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Samochvála

Lico, 17. 7. 2009 14:03

Až se začnu chválit tak to teprve budou kvalitní články... Mnou podané výkony jsou v normě a proto se o nich nezmiňuji, až příjde nějaké zaváhání tak to taky zmíním, ale doufám že nepříjde :)

lico ma pravdu

fita, 16. 7. 2009 16:36

ba ženy by mohly něco hodit do placu,at je tu nějaké oživení,je tu nuda jen lico,lico a zase lico a jeho samochvala