Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 5. 2008

Video z prvního závodu SDH Mořice v roce 2008

10. května 2008 jsme se zúčastnili prvního závodu v obci Víceměřice. Trénínk proběhl pouze jeden. Závody ve Víceměřících jsou docela rozporuplné. Někomu se zadaří, ale hodně družstev po zimě vyhoří. Tak jako my.

Sestava - mašina Jiří Pinkas, spoj savic Petr Pinkas, koš Renek Mikala, béčka motor Vlasťa Šášek, rozdělovač Jedna Fidra, pravý proud Petr Lecián, levý proud Marcel Svoboda.

Tento útok měl být premíéra nové mašina. Ano zakoupili jsme za 42 000 Kč PS12 s obsahem moturu 1500ccm a nějakými úpravami. Sice na ni nepasovaly nové savice, ale půjčené z Vrchoslavic ano. I přesto, že závity na sání stroje nejsou ještě upravené a že savice z Vrchoslavic káďová je tvrdší, než jsme zvyklí, zadek to zmáknul slušně. Problém však měl Jenda na rozdělovači se spojením, vybíhal o pár sekund později, takže ho dostihla voda a navíc měl špatně dotáhlé spojky. Ale i kdyby ne, právě malá vzdálenost vzala potřebné metry i proudařům, kteří by na terče dostřikli jen slabým proudem. Útok jsme na pokyn rozhodčích ukončili.

Tu je trošku zmatečné video z digifoťáku, Katce to moc nešlo.

 

+JP+

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář