Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 9. 2009

Noční závody Ostrov u Macochy

   V sobotu večer jsme společně s hasiči ze Stříbrnic vydali na  noční závody do Ostrova u Macochy. Brali jsme jen naši mašinu a vybavení, které jsme pak půjčili na požární útok  Stříbrnicím. Cesta ubíhala poměrně rychle a naše avia pomalu, ale statečně šplhala do kopců v okolí Macochy. Po menším bloudění se nám nakonec podařilo dorazit těsně před začátkem soutěže.
   Sestava byla tentokrát neúplná, koš Renek, spoj Béďa, stroj Fiťa, béčka Vlasťa, rozdělovač Radek, pravý proud Lico a levý proudař ze Stříbrnic. Po vyhledání stánku s občerstvení jsme se pak plně soustředili na pokus prvního ženského družstva. Ženy s Ráječka sice svůj útok nakonec dokončili, ale odnesla to zraněním holka na rozdělovači, pro kterou musela přijet sanitka. Soutěž byla na chvíli přerušena a po tomto zážitku se někteří členové opět odebrali ke stánku s pivem, nejspíš aby doplnili hladinu a necítili bolest při případném vlastním zranění. Soutěž se ještě víc natáhla před začátkem požárních útoků mužů když odjela cisterna doplnit vodu.
   Na start jsme šli jako druzí. Útok se vyvíjel slibně, voda byla nabrána rychle a i když strojník čekal s přidáním plynu tak ani jeden proudař nestačil doběhnout k nástřikové čáře, což se zvláště tomu napravo vymstilo... S dvoumetrovým nedoběhem se mi terč podařilo shodit až po několika nekonečných sekundách...Výsledný čas 35,5s ( první terč 31,25s) nakonec přinesl 7. místo z dvanácti družstev. Po smotání hadic jsem si opravněně vyslechl několik zde nepublikovatelných slov "chvály" mého výkonu.
   Jako šestí startovali kluci ze Stříbrnic. Hnáni svými fanoušky a hlavně velitelem Kujou, kterého nebylo možno neslyšet, ztroskotali stejně jako mi na sestřiku terčů. Výsledný čas 71,84s (první terč 34,31s) znamenal 10. místo.
   Soutež nakonec vyhrálo družstvo Žďáru, které se jako jediné dostalo pod 20s, druhé Němčice a třetí domácí tým.
   Cesta nazpět trvala skoro jednou tak dlouho, ale to nám unaveným  předvedeným vyčepavajícím sportovním výkonem nevadilo...
+LP+

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

GPS

fita, 25. 9. 2009 10:35

konečně su na netu a tak řikám kdo chce navigaci míti tak at si pořídí vlastu,jinak vcelku dobrej vylet.Střibrnakum už asi nic nepučime(pokud nepošlou aspon pulitr zelené).Lico dej sem ty vysledky

ostrov

Beda, 22. 9. 2009 21:18

Chtěl bych timto poděkovat našemu řidiči fitovi a navigatorovi vlastovi za nadherny vylet avii.Jejich heslo bylo JE TO DAL ALE ZA TO JE TO HORSI CESTA.aspon sem si do syta užil Randala a Kuji.Chvilemi oba prervali i turujici motor avie.Toto se urcitě podepsalo na Licovi,ktery neni tak odolny jako ja a proto podal tak mizerny vykon:)

ostrov

Beda, 22. 9. 2009 20:10

Skvele hodnocení.