Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 8. 2009

Noční závody Mořice 7.8.2009 - report

Náročná trať a tma, tak bych charakterizoval noční závody v Mořicích u koupaliště. Trať měla premiéru, nikdy jsme na ní před tím nesportovali, docela křivolaká a také zúžení brankou po 40 metrech také znáročňovalo závodění. No také ta tma, blízké pouliční osvětlení navíc tlumily stromy. Ale podmínky byly pro každého stejné. Sjelo se 25 družstev můžů a žen. Díky Vám za účast.

První na start šlo mořické družstvo. Prvničkou na spoji savic byl Renek a na špici si to poprvé také bez tréninku zkoušel Strakouš. Koš Fiťa, motor Jiří, béčko Vlasťa a rozdělovač poprvé Rada Malyšku. Základnu jsme měli nachystanou, takže pohoda, start se vyvedl, ale pak chaos, bo něco se dělo ve předu, někdo nedoběhl, ale zároveň nešla časomíra, takže i s těma krpama jsme nemohli útok dokončit. (aktualizace - jak se vyjádřil Lico v komentářích nedoběhli, protože je právě časomíra stopla, že to nemá cenu. Ale chaos to byl, u motoru jsme netušili vůbec co se děje :D)

Obrazek

Po nás šly na start Vrchoslavice, ale čas kolem 50ti.., nevím co se nepodařilo. Pak již následovali další družstva, z jejichž útoků jsem moc neviděl, neboť jsem si chystal věci na repete a později uklízel techniku do hasičárny a občerstvoval se pivem.

Mořické ženy bych řekl odstartovaly slušně, ale za zúžením se prej srazily či co, nedoběhly, škoda, vypadalo to na medailové časy

Obrazek

Pak následoval náš druhý pokus. Zadek se vydařil, kluci vpředu vodu stíhali, ale ten nástřik... Tipoval bych minimálně 8s (nemá to někdo natočené?). To co nám pomohlo k vítěztví v červnu, teď bohužel. Čas 31,6s stačil na 6té místo.

Obrazek

Jak jsem již psal, moc útoků jsem neviděl. Zaujal mě, ale pokus Ostrova u Macochy, kluci šli hodně dobře,  bylo by to první místo, ale spojař neměl spoj..., takže D. Mrzelo je to, dali si to mimo soutěž ještě jednou, jenže pravej proud hodil metr od základny pěkného Janošíka, takže bylo po útoku.

Následoval úklid materiálu a přesun do Sokolovny, kde probíhala charitativní (na povodně) zábava se skupinou TipTop-Q. Každý sbor dostal v rámci startovného 7 volňásků. Ale hasičstvo bylo věrno závodům, tak se tam přesunulo až nakonec, tedy co z těch 25ti družstev zbylo. Kompletní výsledky.

Obrazek

V ty 2 hodiny ranní už tam zase nebyli místní starousedlíci, vypadalo to poloprázdně, pařili jen hasiči. Také jsem si trsnul, s oslavujícíma klukama z vyškovských Dětkovic (tímto je zdravím).

Fotky od Jany z Vrchoslavic. http://jannyb.rajce.idnes.cz/nocni_zavody_morice

+JP+

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

to nás mrzí

fita, 13. 8. 2009 12:35

zdravim radeona,pravda mohl napsat odkud je,timto se omlouváme družstvum které jsme poškodili,ale jak piše jiří bohužel nas tam bylo malo a tak se to řešilo takhle.Jinak učast 25 družstev krát +-7 je 175 lidi a jedna kritika vcelku dobré

Bylo nás málo

jirin, 13. 8. 2009 7:32

snad jen 8 muzu co zavodilo a zaroven organizovalo. Masinu, hadice zavodni atp. jsme schovavali ve trech, pak po skonceni becka, osvetleni, stolky atp. taky ve trech. Kdyby se to jeste nakumulovalo, tak bychom se tam s tim jebali do 3h.
To vis dovoleny, nekdo vstaval do prace, nekdo musel za rodinou...

Zajmave novinky

radeon, 13. 8. 2009 0:18

Zdravim sdh morice hm pekne zavody akorad bych mel otazecku dobre beru nesla casomira to vas zachranilo bo se vam tam neco posralo stejne by jse meli mizerii, ale celkem me prekvapilo kdyz ste odvolali druzstvo nevim koho ze startu a sli ste misto nich. Nevim no vecinou kdyz se neco takoveho stane chodi tym na konec, ale jaksi vytejte v moricich nove pravidla, ste se asi bali ze by vam ve 2 už nemel kdo bezet? Ale co uz sranda byla.

Žádná krpa

Lico, 12. 8. 2009 20:33

Při tom prvním pokusu nás ve předu zastavil Špaček, protože nešla časomíra a tak jsme ani neběželi až k terčům.Na 2B by jste museli dávat vodu o hodně rychleji aby jste nás utopili.

dík v šem

fita, 12. 8. 2009 16:42

poděkování patří všem co se zučastnili,i.já jsem si zaskákal na place s klukama z Dětkovic i dres mi pujčili no docela dobra akce,muj přichod domu byl kolem 5hoĎky no a to školení řidiču v 8 ráno v Kojetině prostě supr???