Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 8. 2009

Noční závody Dobromilice 15.8.2009

Další noční závod prověřil hasičská družstva tentokrát v Dobromilicích. Mořičtí hasiči vypravili mužstvo mužů a žen. Trať pro muže byla na 3B, terče nástřikové.

Po příjezdu na místo v cca 20.45h bylo hned vidět, že to bude na dlouho. Zazávodit si přijelo 25 družstev mužů a 9 žen.

První začaly ženy, naše šly čtvrté. Standartní výkon, žádná chybka, jen tak dál, čas 35s byl 2hým nejlepším, tedy než nastoupily poslední dvě družstva - Otaslavice a Domamyslice. Takže nakonec bramboračka.

Závody mužů - na start jsme šli sedmí. Sestava: koš Renek, spoj Béďa, motor Jiří, B - Vlasťa, rozdělovač Rada M., pravej proud Lico, levej Koča. Zadek standartně sednul tak jako vždy, žádná superrychlost, ale je to na jistotu. Ale předek, nevím nakolik to kluci na špici nestihli, či je brzdil rozdělovač, který se trošku zpozdil. Nedoběhli a navíc prdla C hadice, takže D.

Ostatně nedoběhnutí až k čáře zlomilo vaz hodně družstvům, těm které dělají časy o hodně sekund lepší než my, ale na sklopky. Nástřikové terče považuji za těžší - více ukážou um družstva. Sestřelit sklopku se dá i po nepodařeném útoku, kdežto nástřikový terč se z větší vzdálenosti plní 15s. Všechna čest těm co umí sklopky i nástřik. Jsem rád, že Dobromilice tyto terče uživají.

Ukončení závodů cca ve 2 hodiny ranní, ale tvorba diplomů se protáhla, ani jsme na ně nečekali a to jsme jeli až po třetí hodině.

K pořadatelům - dobrá trať, parkovat také šlo dobře. Rozhodčí na startu poněkud nejistý, zvlášť u našich žen, kdy máme mašinu předchystanou na pro nás potřebnou 80st teplotu a on nemá nabito, potom shání terčové rozhodčí... Největší výtka je ale k pivu. Juchnul jsem si, když jsem uviděl, že točí 11 Černa Hora, chtěl jsem pokoštovat. Vystál jsem si nutnou frontu, ale pak obrovské zklamání. Pivo bylo teplé, humr nad humr. Vrátil jsem lístky co jsem měl koupené a dal se na kořalku a občasnou žízeň jsme chodil krotit do hospody na rohu. Jestli si bečky navozili odpoledne a měli je v těch stanech, tak pivo v sudu mělo tak 30st a to ty malé kostky, které jsou spíše na oslavy, nemůžou to zvládnout.

+JP+

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář