Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 7. 2008

Netradiční závody v Čelčicích 28.6.2008

V sobotu 28.6.2008 se netradiční sestava zúčastnila netradičních závodů v Čelčicích. Původní, mě se hodící čas začatku byl v 14.00,ale pak Béďa nahlásil 15.30. Nu i tak jsem tam dorazil. Ale neměl jsem to dělat.

Závody se konaly ku příležitosti založení sboru, což je jistě chvályhodná činnost, ale kdyby to šlo tak jak má a s regulérní tratí.

Začátek byl dosti opožden, všechno bylo lážo plážo i přesto, že akce probíhala už od rána zavody dětí. V 15.55 konečně někdo svolal nástup, ikdyž ze začátku nebylo jasné kam se máme postavit, nikdo nevelel. Pak již tradiční přivítání a bohužel čtení historie sboru. Možná zmínění jmen všech bratrů zasloužilých hasičů povznese místní, ale pro nás to byla nezajímavá nuda. Také velební protikomunistických nálad ve sboru... No a pak konečně porada velitelů k osvětlení netradičního závodu.

Netradičního protože:
1. trať byla do pravého úhlu a navíc v tom trojúhelníku byly keře, přes které nebylo vidět
2. na základně byla pouze mašina, hadice byly v blízkém Roburu.

Prvnímu mužstvu domácích se bohužel v zatáčce přetočili hadice a vytvořily ukázkový uzel. Další družstvo přišlo k nějakému úrazu. Holky z Vrahovic to zvládly pěkně.

No ale pak zas časový šok, nějaké stříhání Favoritu. Profící si vykecávali, čas běžel, pak to stříhání....

Až pak jsme šli na řadu my. Docela start dobrej, ale spojař savic kousl závit a já jsem registroval nějakou skrumáž u rozdělovače, což jsem bral,jako že řeší nějaký problém, takže jsem nepřidal a nezavřel ventil ikdyž jsem mohl. Takže výsledný čas byl prý na poslední místo, ikdyž se mi nezdá, že první domácí byly lepší.

Pak jsem již upaloval domů, kde jsem chtěl bych v 16.00h a né 17.30h. Proto také tadle negativní kritika.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zdarec

Pavel Čelčice, 2. 10. 2008 18:50

Celkem kritický články a pravdiví. Celkem má pravdu i ten švéd. S tak velkou akcí nemáme opravdu zkušenosti a schopných lidí taky ne(a asi ani věk),nebýt dorostů sme v pr.. Bylo toho na 1 den prostě moc, ale roztahovat se na víc dnů to sme nechtěli. Jinak se snažíme jezdit s děckama, no a muži se dáváme dohromady(pilujem sestavu i nářadí).Mořicím děkuju za účast na našich oslavách.Příští rok se budem snažit Vám oplatit. P.S.-začátek soutěže byl posunut asi o 1hod, protože z Hrochova měli havárku, a nabírat je do rozjeté soutěže s těmi pravidli to si nedokážu představit vůbec.Přerušení soutěže bylo v programu dne.

pozdrav

švéd - myslejovice, 18. 7. 2008 22:38

No tak toto mohla bý zajímavá akce :). Ono kombinovat slavnostní program oslav s nějakou soutěží není zrovna nejlepší nápad. Aby to klaplo, je potřeba hodně lidí, dobrej program a nějaké zkušenosti s pořádáním podobných akcí. O čelčicích moc neslyším, že by něco pořádaly, možná nějaké soutěže mládeže a v těch se moc nevyznám. No ale co to čtu tak se moc nedivím, že se vám tam dvakrát nelíbilo. Jinak doufám, že nám letos oplatíte naši mnoholetou účast na vaší soutěži a přijedete se podívat také k nám;).

Umístnění

Lico, 3. 7. 2008 10:48

Ahoj Juro,
tak jsme nakonec nebyli poslední, ale předposlední.... domácí byli horší